Suzanne Janzi näringsfysiolog [her]cules iamherculeswoman

Suzanne – med rätt att tycka!

Suzanne Janzi näringsfysiolog [her]cules iamherculeswoman

Hej!

Jag heter Suzanne Janzi och jag kommer ta över efter Lovisa och skriva artiklar om näringslära här på [her]cules HQ.
Jag är näringsfysiolog och doktorand inom nutritionsepidemiologi på Lunds universitet. Kort och gott forskar jag på hur sockerintag påverkar vår hälsa och vad i våra kroppar som styr hur mycket socker vi äter. Jag undervisar även en hel del, bland annat föreläser jag om idrottsnutrition på fysioterapeutprogrammet på Lunds universitet. Just idrottsnutrition ligger mig särskilt varmt om hjärtat eftersom jag även håller på med styrkelyft och så småningom hoppas kvala in till SM i bänkpress!

“Hur mycket protein behövs för att maximera muskeltillväxten? Vad ska man äta för att ge kroppen förutsättningar att återhämta sig ordentligt mellan träningspassen? Vilka kosttillskott har ens någon effekt? Vilken fördelning av kolhydrater, fett, och protein är bäst? Vilka fördelar och utmaningar finns med att äta en växtbaserad kost när man tränar hårt? Dessa och många, många fler frågor har jag ställt och sökt svar på de senaste åren, och jag hoppas att jag här på ett enkelt sätt kommer lyckas förmedla vad forskningen faktiskt säger om kost vid träning och även slå hål på de många myter som finns i omlopp.

Vilka frågor och funderingar har du kring kost vid träning? Hör gärna av dig till min mail suzanne.janzi@herculeswoman.com och berätta vilka artiklar du skulle vilja se publiceras här!”

Suzanne Janzi näringsfysiolog [her]cules iamherculeswoman

Suzanne Janzi

Styrkelyftande näringsfysiolog & doktorand

Det senaste

Stanna inte här!

Mer att läsa

Som den ljuvaste musik*

Hur rätt musik, vid rätt tillfälle, kan ta din träning till nya höjder. Åtminstone i teorin. Musik. En sådan fantastisk sak. Att sammansatta ljud
Sebastian Avindell krönikör [her]cules iamherculeswoman

Svett, stål och magnesium*

I gymmet är alla välkomna. Jag vet inte hur du känner men jag älskar allt som har med ett gym att göra. Slammer av
Sebastian Avindell krönikör [her]cules iamherculeswoman

När livet går för fort*

Vi får bara åka på livets motorväg en gång. Och då är det jäkligt dumt att ständigt öka farten så att vi till slut
Sebastian Avindell krönikör [her]cules iamherculeswoman

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?