Bobby strongwoman krönikör [her]cules iamhercules

I nöd och lust

Unrecognizable woman hand helping man to stand up

Jag har förlorat många relationer i mitt liv och ibland har jag varit rädd att jag förlorat dig med. Men på något magiskt vis har vi alltid hittat tillbaka till varandra. Eller jag till dig, för du har alltid stått där, trogen som en hund, och väntat. När jag har varit beredd att ta ut skilsmässa har du påmint mig om att vi kan utvecklas tillsammans i stället. Att det finns andra vägar att gå och att vi får göra som vi vill. Ingenting med dig är definitivt. Istället tillåter du mig att vara som jag är. Vi har omformulerat vad vi är och vad vi betyder så många gånger. Vi har gått i terapi och vi har funderat på hur vi ska få det att fungera. Och det viktigaste vi har lärt oss, och alltid kommer tillbaka till är balans! Balans i livet, i tillvaron och i vår relation.

Vi har gått i terapi och vi har funderat på hur vi ska få det att fungera

När jag först mötte dig blev du min drog. Du fick mig att skada mig själv samtidigt som du gjorde mig så lycklig. Men när smärtan tog över och glädjen försvann försökte jag lämna dig. Då kom det dåliga samvetet som sa att all tid vi haft ihop skulle vara bortkastad. Jag var skyldig dig, mig och oss att fortsätta försöka. Vi bestämde oss för att börja om. Den här gången skulle det bli annorlunda. I stället för att ta allt på så blodigt allvar så hittade vi en lekfullhet som tog mig tillbaka till den lycka jag först kände när du kom in i mitt liv.

För att hitta den där balansen så bestämde vi oss också för att inte spendera allt för mycket tid tillsammans. Det lärde mig att det faktiskt finns andra viktiga saker i livet, andra relationer och andra utmaningar att tackla. Men när jag upptäckte att jag kunde vara lycklig utan dig försvann din magiska dragningskraft. Jag började ifrågasätta vad jag behövde dig till. Vi tog en paus på obestämd framtid. Det liksom bara blev så. Jag trodde att jag kunde klara mig utan dig.

Till en början gick det bra men med tiden blev min vardag alltmer grå och hela min kropp började göra ont. Jag kunde inte förstå vad som hänt. Det var ju så bra? Jag började rannsaka mig själv. Hur var det med balansen? Och insikten slog mig. Motsatsen till allt må vara inget men motsatsen till allt eller inget är balans. Jag behöver dig i mitt liv! Men det är jag som måste ta ansvar för att vårda vår relation. Jag, ensam. För du är vad jag gör dig till. Min drog, min lycka, min smärta, min vän, min fiende, min sport, min träningsform.

Det är jag som måste ta ansvar för att vårda vår relation. Jag, ensam. För du är vad jag gör dig till.

Genom styrketräningen har jag lärt mig många livsläxor. Jag har lärt mig att känslan av att ta i och primal-skrika som en viking i strid lindrar ångest men löser inte problemet – det är ingen idé att försöka fly. Jag har lärt mig att äta för att kunna prestera och må bra men också för att njuta när andan faller på – eller när PMSen kräver det. Jag har lärt mig att lyssna på kroppen för att kroppen ska vilja lyssna på mig – vi är ett team kroppen och jag. Jag har lärt mig att min kropp också är min bästa vän som tillåter mig att göra allt jag vill och lite till – även de mest korkade saker… och därför förtjänar kroppen att vårdas likt ett varpen i det militära – med plikttrogen noggrannhet och omsorg. Jag har lärt mig att även det mest självklara kan vara svårt att utföra – så som vapenvård. Men jag har också lärt mig att jag förtjänar den omsorgen. Jag har lärt mig att disciplin och motivation är fina ord som ofta används inom träningsbranschen och vars bristande uppenbarelse går bra att skylla på men i slutändan är det bara mitt eget ansvar att se till att göra vad jag kan för att upprätthålla balansen i mitt liv även när det svajar. Men den kanske viktigast lärdomen av alla är att jag har förmågan att påverka min prestation, framgång och välmående genom att medvetandegöra mina tankar och känslor för att sedan välja att behålla de positiva – och alltid påminna mig om att det här är roligt det!

Det har inte varit enkelt alla dagar men det har varit värt det. Idag kan jag lita på att du finns där när jag behöver dig eftersom jag ser till att upprätthålla balansen och vårda det vi har tillsammans – både i nöd och lust.

Bobby strongwoman krönikör [her]cules iamhercules

Bobby Sundberg

Ödmjuk strongwoman som får de flesta medelålders män att skylla på en icke diagnostiserad ryggskada.

Det senaste

Stanna inte här!

Mer att läsa

Som den ljuvaste musik*

Hur rätt musik, vid rätt tillfälle, kan ta din träning till nya höjder. Åtminstone i teorin. Musik. En sådan fantastisk sak. Att sammansatta ljud
Sebastian Avindell krönikör [her]cules iamherculeswoman

Svett, stål och magnesium*

I gymmet är alla välkomna. Jag vet inte hur du känner men jag älskar allt som har med ett gym att göra. Slammer av
Sebastian Avindell krönikör [her]cules iamherculeswoman

När livet går för fort*

Vi får bara åka på livets motorväg en gång. Och då är det jäkligt dumt att ständigt öka farten så att vi till slut
Sebastian Avindell krönikör [her]cules iamherculeswoman

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?